NIEUWS

15-12-2021

Afgelopen week is de jonge hengstenkeuring weer geweest, we hadden 2 hengsten opgegeven, No Fear (Oriënt v.d. Amstelhof) en Nevada (Ilyas v.st. van Aschberg) No Fear werd helaas de eerste ronde eruit gestuurd en is verkocht naar Zweden voor de fokkerij. Nevada werd in de 2e ronde naar huis gestuurd, ook hij is voor de fokkerij verkocht naar het buitenland. Foto hieronder is Nevada

14-11-2019

9 november was de jongerenfokdag in Heteren. Hier zijn we met 2 pony's heen gegaan. Franca met haar veulen Nevada. Nevada liet zich goed zien en mocht op kop opstellen en werd later uitgeroepen tot algemeen veulenkampioen. Franca liep halverwege haar rubriek.

 

29-09-2019

De premiekeuring is voor ons weer goed verlopen. We hebben 3 veulens laten zien en ze hebben alle 3 hun veulenpremie behaald waarbij No Noire op kop stond. Miss Montreal behaalde netjes haar enterpremie. Na de middag hadden we 5 oudere merrie's ervoor. J-Esmeralda en Franca behaalden allebei een 1e premie waarbij Franca op kop stond. Faiza, First Lady en Gracia kregen alle 3 een 2e premie.

03-10-2018

De premiekeuringen zitten er weer op voor dit jaar. Zaterdag 8 september was de Nationale veulen- en merriekeuring van de Fell's. Hiervoor hadden we Jacintha met haar veulen Cynthia opgegeven. Cynthia liet zich netjes zien en mocht op kop opstellen met een veulenpremie. Jacintha heeft weer een 1e premie gekregen bij de oudkampioenen.

22 september was de premiekeuring van de Shetlanders in Wenum-Wiesel. Hiervoor hadden we 1 veulen en 5 oudere merrie's opgegeven. Als eerste mocht Miss Montreal de baan in. Ze behaalde haar veulenpremie en liep op de 3e plek. Na de pauze mochten de oudere merrie's de baan in. J-Esmeralda behaalde een 2e premie en liep op de 2e plek. Franca is helaas van zomer haar veulen verloren, maar ondanks dat ze daar een tijdje om heeft getreurd liet ze zich goed zien en kreeg een 1e premie en met een kopplaats. Hatella kreeg een nette 2e premie en liep in een grote rubriek op de 3e plek. Gracia heeft netjes haar 2e 2e premie behaald op een 4e plek. Als afsluiter van de dag mocht Faiza zich nog laten zien. Ook zij behaalde een 1e premie en liep op de 2e plek.

 

10-02-2018 

Na een tijdje de website niet bij gehouden te hebben is de website weer bijgewerkt. Er is de afgelopen tijd het een en andere gebeurd. Zo zijn er een aantal merrie's aangekocht, zo is Franca v.d. Garderenshof vader Up to date of Shetlane bij ons gekomen en is Faiza of shetlane vader B-Strong bij ons op stal gekomen. Helaas hebben we Esmeralda begin 2017 moeten laten inslapen op bijna 27 jarige leeftijd. Ze heeft hier de laatste jaren haar oude dag mogen slijten. Gelukkig hebben we nog een dochter van haar lopen.

Jacintha en Sunshine hebben beiden een merrieveulen van Lonwthwaite Romeo gekregen. Wonna kreeg haar eerste hengstveulen gekregen met als vader Eltjo v. Veldhuizen en Gracia heeft een zwartbont merrieveulen van Arno v.d. Bloemhof gekregen.

Ook zijn we naar de manifestatie geweest. Hier liep J-Esmeralda in een sterke rubriek op een 2e plek.

Op de Fellkeuring liep Black Sensation op de 2e plek met veulenpremie.

Een week later was de shetlandkeuring in wenum-Wiesel. Hier zijn we met 7 pony's heen gegaan waarvan we er 5 in de baan zijn geweest. Leffe (Wonna x Eltjo) werd uitgeselecteerd naar de kleine maats veulens en werd daar op kop geplaats. Limited Edition (Gracia x Arno) kreeg geen premie. Ze miste nog wat ontwikkeling. Daarna was het de beurt aan Kaylee, zij behaalde netjes haar enterpremie en liep op de 3e plek. Bij de middenmaats twenters mocht J-Esmeralda zich laten zien. Zij liet zich net als vorig jaar weer super zien en mocht op kop opstellen met een twenterpremie en dus terug komen voor de jeugdkampioenschappen. Ook hier mocht ze in het midden opstellen en werd middenmaatsjeugdkampioen en later ook nog algemeen jeugdkampioen. Hiermee treed ze in de voetsporen van haar moeder Esmeralda die 25 jaar geleden ook middenmaats en algemeen jeugdkampioen in Wenum-Wiesel werd! Franca behaalde na de middagpauze een 2e premie.

In Lunteren liep J-esmeralda op een nette 4e plek van de 7.

Ook hebben we een aantal Fellpony's verkocht. begin december is het veulen van Jacintha geëxporteerd naar Zweden. Ook is Sunshine met haar merrieveulen verhuisd naar een fokker in Drenthe.

18-09-2016

Gisteren hadden we keuring van de Shetlanders en de Fell's. We hadden besloten om de Fell's een jaar thuis te laten en naar de Shetland keuring te gaan.

Kaylee het veulen van Wonna liep op een nette 2e plek met veulenpremie. Daarna was het de beurt aan onze kleine J-Esmeralda, zij was vorig jaar als veulen niet mee geweest. Ze liet zich super zien in de baan en dit werd beloond met een enterpremie en een kopplek in een sterke rubriek. En als laatste direct na de middagpauze was Gracia aan de beurt, zij behaalde netjes een 2e premie en liep op de 4e plek.

09-07-2016

Vandaag zijn we met Gracia naar de Nationale bontenkeuring in Scherpenzeel geweest. Zij liep in een sterke rubriek van 7 pony's op de 2e plek, achter het latere middenmaats, dag- en erekampioen, super tevreden dus.

Ook hebben we alle shetlanders nieuwe foto's gemaakt, deze staan inmiddels ook op de website.

22-06-2016

Vannacht heeft Wonna en mooi groot en goed gebouwd merrieveulen van Stef van de Mulder gekregen.

Ook hebben wij Taccar verkocht naar Friesland.

12-06-2016

De te koop pagina is aangepast. We hebben Taccar en Jippe te koop staan. Als u meer info wilt kunt u altijd vrijblijvend info opvragen.

21-03-2016

Afgelopen zaterdag zijn we met Taccar naar de Nationale Fell hengstenkeuring geweest. Hij is goedgekeurd met een 1e premie en een 9 voor ras! Hier zijn we erg blij mee. Taccar is de eerste hengst die we zelf hebben opgefokt en voor de jury hebben voorgesteld.

Doordat Taccar is goedgekeurd is zijn moeder Jacintha nu preferent geworden. Van de 5 nakomelingen van Jacintha zijn er 4 als 3 jaar en oudere aan de keuring geweest en hebben ze allemaal een 1e premie op naam staan. De 5e nakomeling is als twenter geëxporteerd naar Denemarken.

Over drie weken (9 april) is de stamboek opname waar we met Gracia heen gaan. Ook is er 's avonds een hengstenshow in de Oranjehal in Wenum-Wiesel i.v.m. het 50-jarige bestaan van Oost-Veluwe. 

 

14-03-2016

Aanstaande zaterdag 19 maart is de Fellpony hengstenkeuring en komt Taccar v/h Hoornerveen in de baan. We hopen dat hij goedgekeurd wordt. Taccar is de eerste hengst die we hebben opgefokt en aan de hengstenkeuring komt. We zijn benieuwd! Eind mei verwachten we het eerste veulen, Jacintha is de eerste die de tijd heeft en Wonna eind juni. We hopen op 2 gezonde veulens. De hengstenkeuzes voor dit jaar zijn we nog niet helemaal uit.

Ook zijn we voor Esmeralda opzoek naar een super adresje waar ze van jaar oude dag kan genieten,

 

17-10-2015

Op de nationale keuring in Lunteren stond Chanel v/d Garderenshof (dochter van Wonna) in een sterke rubriek op een nette 2e plek achter de nationaal kampioene Donate v/d Garderenshof. Donate en Chanel komen uit dezelfde bloedlijnen. De moeder van Donate (Flair v/d Sanjesreed) is de oma van Wonna!

 

26-09-2015

Ook de shetlandkeuring zit er weer op. Justify heeft netjes haar veulenpremie behaald. H-Esmeralda had helaas geen enterpremie, ze mist nog wat ontwikkeling. Gracia behaalde ook netjes haar twenterpremie en aan het eind van de dag moest Wonna er nog voor. Zij behaalde een 1e premie.

 

19-09-2015

We hebben een super Fellpony keuring gehad. We hadden Sunshine en Jacintha opgegeven. Sunshine behaalde een kopplek en een 1e premie. Ook kwamen er nog 2 andere fokproducten van ons in de baan in eigendom van de familie Dob. Odessa en Priscillia liepen bij elkaar in de rubriek en behaalden beiden een 1e premie en Odessa werd op kop geplaatst gevold door Priscillia op een 2e plaats. Een super resultaat voor Jacintha de moeder van deze 3 ster merrie's. Voor het kampioenschap stamboek merrie's mochten Sunshine en Odessa dus terug komen. Odessa werd verkozen tot kampioen stamboek merrie's en dagkampioen. En Jacintha hadden we laten zien voor het erekampioenschap waar ze het oa. mocht opnemen tegen haar dochter Odessa, Jacintha werd voor de 3e keer verkozen tot erekampioen! We kijken terug op een super dag!

In Mariënheem op de shetlandkeuring werd een zoon van Zonnetje v. Dubbroek (moeder van Gracia) op kop geplaatst met een veulenpremie en werd Chanel v.d. Garderenshof een dochter van Up to Date of Shetlane en Wonna op kop geplaatst met een 1e premie en verkozen tot kampioen grote maat en dagkampioen.

 

12-08-2015

Er is veel gebeurd de afgelopen tijd. Als eerste heeft Esmeralda op 22 juni een mooi merrieveulen gekregen van Stef van de Mulder. Jacintha is inmiddels drachtig gescand van Wildhoeve Sunny Boy en is Wonna drachtig gescand van Stef van de Mulder.

Ook hebben we deelgenomen aan de zomerkeuring in Mariënheem. Als eerste mocht Justify het veulen van Wonna in de baan zij werd uitgeselecteerd naar de kleine maat en eindige daar op een 3e plek van de 3 veulens. Gracia eindige op een 4e plek en Wonna werd in een sterke rubriek 2e.

Ook zijn we met Gracia naar de bontenkeuring geweest. daar behaalde ze een kopplaats en werd uitgenodigd om mee te lopen voor fraaist getekende bonte.

Inmiddels hebben we ook alweer pony's opgegeven voor de keuringen, naar de fell keuring gaan Jacintha en Sunshine en naar de premiekeuring in Wenum-Wiesel gaan: Wonna, Gracia, H-Esmeralda en beide veulens, ook hebben we Zonnetje van Dubbroek nog opgegeven.

 

 

19-06-2015

De zomerkeuringen staan weer voor de deur. Voor de eerste editie van de Zomerkeuring Oost Nederland hebben wij Wonna met veulen en Gracia opgegeven. Voor de bontenkeuring hebben we Gracia opgegeven.

 

10-05-2015

Gister heeft Wonna een mooi merrieveulen gekregen van Waldo v/st van Aschberg. Nu is het alleen nog wachten op het veulen van Esmeralda zij is 2 juli aan de datum.

03-05-2015

Droevig nieuws, Jacintha heeft vrijdag op zaterdag nacht een mooi merrieveulen gekregen. Helaas is het veulentje zondag nacht overleden, we vermoeden dat ze een hersenvliesontsteking heeft gehad.

 

23-03-2015

Over een maand verwachten wij de eerste veulens, Jacintha en Wonna hebben als eerste de tijd. Esmeralda is 1 juli aan de tijd.

02-12-2014

Nieuwe aanwinst. Wonna v/d Sanjesreed. De middenmaats, dag en erekampioen 2014 van Friesland! We zijn zeer blij met de komst van Wonna en we hopen op een paar goede veulens van haar.

/assets/img/placeholder.jpg

 

Emily en Gita zijn inmiddels verkocht. Alleen Shakyra en Jippe staan nog te koop.

Ook heeft de site een nieuw uiterlijk gekregen.

 

30-09-2014

Afgelopen zaterdag hadden we de Shetland keuring in Wenum Wiesel. Als eerste moest H-Esmeralda in de baan. zij liep op een 3e plaats net achter de premie's. Daarna moest Gita in de baan, zij behaalde netjes haar enterpremie en liep op kop. Meteen in de rubriek daarna was Gracia aan de beurt, zij liet een goede stap en draf zien en mocht op een 2e plaats opstellen met een premie. Na de middag pauze was het de beurt aan Emily, ook zij werd op kop geplaats en behaalde een 2e premie. Als laatste moest Esmeralda in de baan voor oudkampioenen. We kunnen terug kijken op een goed en tevreden keurings jaar.

 

 

21-09-2014

Gisteren hadden we de fell merrie keuring. Sunshine heeft netjes haar twenterpremie behaald. De 4-jarige door ons gefokte Priscillia heeft een 1e behaald en liep op kop! Deze merrie is in eigendom van de familie Dob.

 

20-08-2014

Nieuwe aanwinst! Van de week hebben we Gita van de Zandhoeve gekocht. Vader is Zenture van Geldersoord. Gita's oma is Rose Pearl of Transy. We zijn erg blij met deze merrie. Ook is Flurry inmidddels verkocht.

 

08-08-2014

Inmiddels is het veulen van Esmeralda al flink gegroeid. (Foto: Femke Boot)

 

18-07-2014

Vanmorgen heeft Esmeralda haar veulentje gekregen. Ruim 4 weken te vroeg is ze geboren. Het is een merrie. vader is Ys-Men v st t Olland

 

13-07-2014

Gisteren zijn we met Gracia naar de bontenkeuring geweest. Ze liep op een nette 4e plaats.

 

06-07-2014

De eerste keuringen zijn alweer inzicht. 12 juli gaan we met Gracia naar de bontenkeuring en op 19 juli met Flurry naar de zomerkeuring in Ammerzoden.

Ook is Jacintha inmiddels al gedekt en drachtig gescand van de 1e premie hengst Fitzview Dazzler. We kijken nu al uit naar het veulentje uit deze combinatie.

 

09-05-2014

De website is weer ge-update. Bij de meeste pony's staan nieuwe foto's.

Alleen Esmeralda krijgt een veulen dit jaar. Ze is pas eind augustus uitgeteld, dus we moeten nog eventjes wachten.

 

23-03-2014

 Gisteren zijn we met Emily naar de stamboekopname geweest. Ze is met een mooie lijst opgenomen en meet 104 cm.

De problemen met de site zijn verholpen en we hebben foto's van Esmeralda en Emily geplaatst. Ook staan er nieuwe foto's bij Jacintha en is de verkoop pagina gewijzgd.

 

19-02-2014

Afgelopen maandag hebben we Emily v/d Vijfmorgen opgehaald en Zonnetje v. Dubbroek weggebracht. We hopen met Emily een goede stal op te kunnen bouwen.

Wegens problemen met de website kunnen we helaas nog geen foto van Esmeralda en Emily plaatsen.

 

09-02-2014

Esmeralda loopt inmiddels al weer een paar weken bij ons in de wei. Ze ziet er nog goed uit voor haar 24 jaar! Ook is ze drachtig gescand, dus we kunnen in augustus een veulentje van Ys-Men v/st Olland verwachten. Ze heeft inmiddels ook haar eigen pagina gekregen, een foto van haar komt nog.

 

Ook hebben we nog een nieuwe merrie gekocht, Emily v/d Vijfmorgen. Als veulen heeft ze een veulenpremie behaald en liep op kop in haar rubriek en werd later tot veulenkampioen uitgeroepen op premiekeuring West-Overijssel en Flevoland. Als enter behaalde ze netjes haar enterpremie en als twenter stond ze 2e met een twenterpremie.

Emily heeft een goed papier. In de moederlijn vinden we 5 generaties dagkampioenen. Moeder Santana v/d Veldhoeve 1e premie kroon. Santana is een dochter van Ocynthia 1e premie kroon pref. Zij is een dochter van Izadora v/d Veldhoeve 1e premie kroon pref en erekampioen 2013 pk Groningen. 

Vader is niemand minder dan Xavier v/d pas 1 premie en kopnummer HK 2014. Xavier heeft een goedgekeurde 1e premie zoon: Elandro v/d Veldhoeve. 

We halen haar binnen kort op en Zonnetje gaat dan de omgekeerde weg.

 

 

03-01-20124

We wensen iedereen een goed en gezond pony jaar toe!

Ook hebben  hebben we inmiddels Taccar weggebracht naar Witharen waar hij de komende tijd in de opfok gaat. Als hij goed genoeg is, willen we hem als 3-jarige laten zien op de hengstenkeuring.

De website is ook weer bijgewerkt

 

24-11-2013

Vandaag hebben we Esmeralda v/h Hoornerveen terug gekocht. Haar vader is Taccar v/d Roombergen 1e premie ( Newton v. Dorpzicht pref * Cairnie Daisy pref) en haar moeder is Wanda v. Bankras 1e premie kroon (Light v/d Vuurbaak * Lady v/d Zonnehoek kr pref).

 Esmeralda werd in 1990 bij onsgeboren en behaalde als veulen geen veulenpremie. Als enter werd ze reserve jeugdkampioen middenmaat, als twenter middenmaats en algemeen jeugdkampioen. In '93 behaalde ze meteen een 1e premie met een kopplaats, in '95 werd ze middenmaats kampioen en in '96 middenmaats en dagkampioen. Op de manifestatie in 1997 liep ze op kop in haar rubriek en bleef ze bij het kampioenschap bij de laatste 3 lopen.

Ook haar nakomelingen hebben goed gepresteerd op de keuringen. Jacintha v/h Hoornerveen (v. Donou v/d Koerberg) is 1e premie kroon. Nanda v/h Hoornerveen (v. Zorro v. Dorpzicht) is ook 1e premie kroon en Vivian v/d Maranc (v. Friso v/d Heuvelshof) heeft ook een 1e premie behaald. Ze is gedekt door de 1e premie hengst Ys-Men van stal het Olland ( Richard v/d Kleine Steeg * Libero W v/d Hertraksestraat).

We hopen uit haar nog een paar mooie (merrie) veulens te halen. Ze komt naar ons toe als haar veulen oud genoeg is om gespeend te worden.

Haar eigen pagina volgt.

 

 

29-09-2013

Gisteren hebben we de shetland keuring in Wenum Wiesel gehad. Er vielen weinig jeugd premies ook waren de juryleden zuinig met de 1e premie's. De dag begon niet zo goed Gracia liep op een 6e plek van de 8 zonder premie. Met de bonten keuring in juli liep ze nog 2e van de 9. Ook Flurry behaalde geen premie. Aan het eind van de dag moest Zonnetje er nog voor. Zij behaalde weer netjes haar 2e premie.

Ook is Yvonne deze dag terug gegaan naar haar oude eigenaren Fam. vd Broek uit Chaam.

22-09-2013

Gisteren hebben we een geslaagde Fell pony keuring gehad. Taccar behaalde een veulenpremie en werd op kop geplaats en mocht dus meedoen aan de veulenkamioenschappen. Daar werd hij gekozen tot algemeen veulenkamioen 2013. Sunshine behaalde een enterpremie en werd ook op kop geplaats en werd algemeen jeugdkampioen 2013.  En Jacintha liep mee voor het erekampioenschap en werd daar verkozen tot erekampioen 2013!!                                                                     Een 3-jarige merrie uit Jacintha * Wellbrow Tommy kreeg een 2e premie en een  4-jarige dochter van Jacintha (volle zus van Taccar en Sunshine) een 1e premie! Bijde merrie's zijn in eigendom van de Familie Dob.  Ook behaalde een andere 3-jarige uit Boy een 2e premie.

Op naar de Shetland keuring in Wenum Wiesel a.s. zaterdag.

 

24-08-2013

Vandaag hebben we nieuwe foto's bij de meeste pony's geplaats. Ook zijn er een aantal pony's tekoop gezet.

15-07-2013

Afgelopen zaterdag hebben we mee gedaan aan de bontenkeuring. Gracia liep op een mooie 2de plaats van de 8 pony's. Tevens was ze genomineerd voor fraaist getekende bonte, daar bleef ze lopen bij de laatste 5!

 

04-06-2013

Vanmorgen toen we bij de wei aan kwamen liep er al een veulen bij Yvonne, het is een mooi merrieveulen geworden.

Foto's staan bij veulens 2013

 

30-05-2013

Ook Zonnetje heeft inmiddels een veulentje gekregen. Het is een mooi klein zwartbont merrietje geworden. Het veulen van Jacintha begint al een flinke vent te worden. Nu is het alleen nog wachten op Yvonne.

 

06-05-2013

Bij ons is inmiddels ook het eerste veulen geboren, nadat de merrie een ruime week had overgedragen. Het is een mooi attent hengstveulen geworden  uit de combinatie Jacintha * Boy. Hij is op 1 mei om 21.15 uur geboren. 

Ook kregen we bericht dat de vorig jaar verkochte Kyra (een volle zus van Jacintha), op 30 april een mooi merrieveulen heeft gekregen met ook als vader Boy.

Over goed 3 weken zijn ook beide shetlanders aan de datum. We wachten vol spanning af.

 

28-01-2013

De site is online, er zullen nog een paar kleine veranderingen komen.

Maak een Gratis Website met JouwWeb